Počelo suđenje bivšem pripadniku VRS za silovanje i seksualno ropstvo

Bivšem pripadniku Vojske Republike Srpske (VRS) Milanu Todoviću sudi se po optužnici da je od 1992. do 1993. silovao i prisilio na seksualno ropstvo ženu bošnjačke nacionalnosti na području Foče.

Pred Sudom Bosne i Hercegovine počelo je suđenje bivšeg pripadnika VRS-a Milana Todovića za ratni zločin, seksualno zlostavljanje, na području Foče.                                                                                          Todović je, prema optužnici, pročitane u sudnici, od oktobra 1992. do marta 1993. u okviru širokog i sistematičnog napada na Foču, silovao i prisilio na seksualno ropostvo ženu bošnjačke nacionalnosti.

Kako stoji u optužnici, Todović je kao pripadnik VRS-a oštećenu 30. oktobra 1992. “kupio” od drugih vojnika VRS-a, silovao je, da bi je od decembra iste godine pa do 5. marta 1993. prisilio na seksualno ropstvo, držeći je zatvorenu u nehumanim uslovima i pri tome je fizički i seksualno zlostavljao.

„Nadam se da će Sud BiH uvažiti provedene dokaze i donijeti osuđujuću presudu, kao i odgovarajuću kaznu “, rekao je tužilac Mersudin Pružan u uvodnim rečima.

Odbrana optuženog Todovića nije iznosila uvodne reči.                                                                                            Suđenje će se nastaviti 23. marta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *