Društvo Crvenog krsta/križa BiH upućuje HITAN APEL

UGPRŠ 91-96 U BIH poziva na međunarodnu solidarnost sa građanima BiH koji trpe posljedice elementarne nesreće izazvane poplavama i klizištima.

UGPRŠ 91-96 U BIH poziva na međunarodnu solidarnost sa građanima BiH koji trpe posljedice elementarne nesreće izazvane poplavama i klizištima.  Svim građanima i organizacijama koje su učesnici spašavanja ljudi i materijalnih dobara nužna je direktna pomoć i solidarnost u nevolji. Danas je potrebna konkretna pomoć svim stanovnicima BIH i zemljama u regiji u kojima je došlo do ugrožavanja života i materijalnih šteta. Pridružite nam se i učestvujte u pomoći na svoj način i u skladu sa vašim mogućnostima šaljite je putem mjesno nadležnih organizacija Crvenog krsta/križa BiH
Pored evakuacije i smještaja ugroženog stanovništva, najnužnija pomoć je u osiguranju pitke vode, paketa hrane, paketa higijene, gumenih čizama, deka, spužvi, pumpi za izbacivanje vode, grijalica, agregata, sredstava za dezinfekciju, posteljine, pelena za odrasle, pelena za djecu, isušivača vlage, kanistera za vodu, kabanice, kreveti za smještaj evakuiranog stanovništva i ostalo.

Crveni križ Federacije BiH je pokrenuo humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ugroženih područja.
Građani Bosne i Hercegovine, vladine institucije, privredni subjekti u mogućnosti su da daju svoj doprinos za pomoć ugroženom stanovništvu putem uplata na donatorski račun sa naznakom „ZA POMOĆ STANOVNIŠTVU POPLAVLJENIH PODRUČJA“

Za uplatu finansijskih sredstava aktivirani su računi:
Za uplate iz inostranstva:
Raiffaisen bank d.d. BiH
SWIFT CODE:    RZBABA2S
IBAN CODE:     BA391610000000850119
FULL BENEFICIARY NAME: Crveni križ Federacije BiH, Nedima Filipovića 9., Sarajevo
Za uplate u zemlji:
Raiffaisen bank d.d. BiH
Žiro-račun:    1610000000850119
Pozivi na broj telefona:
BH Telekom 090 291 032 – donirate 2,00 KM
(cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 2,10 KM)
HT Mostar 092 890 830 – donirate 1,80 KM
(cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 2,00 KM)

VEZA SA

http://www.ckfbih.ba/index.php/poetna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *