Kroz realizovane projekte u 2020. godini, povratnicima omogućen kvalitetniji život

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, objavilo je izvještaj sa realizovanim aktivnostima za 2020. godinu te je naglašeno kako su urađeni brojni projekti koji su poboljšali kvalitet života povratnika.

Iz ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH, istakli su kako su i pored pandemije koronavirusa, u 2020. godini realizirali značajan broj projekata koji su poboljšali kvalitet života povratnika.

Jedan od najznačajnijih projekata u održivom povratku je kako ističu, izgradnja infrastrukture, pa je tako u 2020. godini obuhvaćeno 84 povratnička naselja, što je za rezultat imalo 279 realizovanih infrastrukturnih projekata. U oblasti obrazovnih, kulturnih i sportskih programa završeno je 58 objekata. Za potrebe vjerskih zajednica izgrađeno ili rekonstruisano je 74 objekta vjerskog i sakralnog karaktera, kao i 33 ostala objekta od značaja za širu društvenu zajednicu. Više informacija o realizaciji navedenih projekte u 2020 godini možete pogledati u video izvještaju OVDJE