Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo: Odobreno 50.000 KM za gradnju vodovoda u povratničkom naselju Stjenice

 

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo odobrilo je 50.000 KM za sufinansiranje projekta izgradnje vodovoda u povratničkoj Mjesnoj zajednici Stjenice u Opštini Rogatica.

Sredstva su izdvojena iz Budžeta za ovu godinu kao pomoć održivom povratku raseljenih osoba i izbjeglica na ovo područje a što je definisano i Protokolom o saradnji kojeg je danas potpisala resorna ministrica Amela Dautbegović sa načelnikom ove opštine Miloradom Jagodićem.

“Cilj ovog protokola je unapređenje saradnje između Kantona i Opštine Rogatica ali i podsticanje međuentitetske saradnje kao preduslova za održivi povratak raseljenih osoba i izbjeglica na prijeratna mjesta prebivališta”, istakla je ministrica Dautbegović. Po njenim riječima, na evidenciji raseljenih i izbjeglih osoba u Kantonu Sarajevo njih  144 je sa područja ove opštine.

Načelnik Jagodić je ovom prilikom zahvalio resornom ministarstvu na odobrenoj novčanoj pomoći, ističući da je to značajna podrška ovoj lokalnoj zajednici u njenim nastojanjima da obezbijedi kvalitetnije uslove života stanovništvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *