Obavijest korisnicima projekta

Od 01. juna počinje realizacija projekta „SAMI I ZABORAVLJENI II“

 

Projekat SAMI I ZABORAVLJENI II – Pružanje pomoći starijiim i iznemoglim, invalidnim osobama i osobama sa posebnim potrebama realizuje se na osnovu Ugovora o donacije između  BH TELECOMA Sarajevo i UGPRŠ 91-96 U BIH  potpisanom 12.12.2013. godine, a realizaciji projekta koja će trajeti od 01. 06. 2014.  do 31.06. 2014. se provodi uz konsultacije i blisku saradnju sa drugim  organizacijama koje imaju iste ili slične ciljeve ili djelatnost kao i naša organizacija.

Projekat je humanitarnog karaktera  i sastoji se u pružanje pomoći siromašnim, starijim i iznemoglim, invalidnim osobama i osobama sa posebnim potrebama sa ciljem  poboljšanja životnih uslova naših članova.

Projekat će  realizovati volonteri udruženja  u nevladinoj organizaciji UGPRŠ 91-96 U BIH, a odabir korisnika projekta je izvršen prema „Pozivu korisnicima na projekat“ objavljenom dana 13.02.2014 godine na web i fb stranici uduženja.

Svake godine udruženje realizuje projekat humanitarnog karaktera radi poboljšanja uslova naših članova koji su u socijalnim potrebama tako i ovaj projekat ima za  cilj prije svega podizanje svijesti javnosti o značaju zdravstvene zaštite te brige o najugroženijim kategorijama invalida, starijih i nemoćnih – kazao je predsjednik udruženja Ante Vico.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *