Potpisan Sporazum o saradnji Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini

Predsjedatelј Vijeća ministara Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić i predstavnici nevladinih organizacija u našoj zemlji potpisali su u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu Sporazum o saradnji između Vijeća ministara BiH i nevladinih organizacija u BiH.

Ceremoniji potpisivanja Sporazuma nazočili su šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark i veleposlanica SAD u BiH Maureen Cormack.

Vijeće ministara BiH je na svojoj 116. sjednici održanoj 26. septembra usvojilo Sporazum o saradnji Vijeća ministara BiH i nevladinih organizacija u BiH.

Usvajanjem sporazuma nastavljaju se aktivnosti na stvaranju poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u BiH i unapređenja institucionalnih mehanizama saradnje.

Sporazumom se nastoji kreirati nužni politički okvir za jačanje učesničke demokratije u BiH, koji korespondira sa zahtjevima Evropske unije i potrebama BiH za transparentno kreiranje i provođenje javnih politika u nadležnosti Vijeća ministara BiH.

Prije potpisivanja Sporazuma prisutnima su se obratiti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark i ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack.

 

Ceremoniji potpisivanja Sporazuma u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu između Vijeća ministara BiH i nevladinih organizacija u BiH nazočio je  predsjednik nevladine organizacije UGPRŠ 91-96 U BIH Ante Vico koji je bio ovlaštena osoba gore navedeni Sporazum da potpiše.

Kliknite ovdje dabi pročitali vijesti u cijelini na web portalu Vijeća Min.BiH

Kliknite ovdje dabi pročitali vijesti u cijelini na web portalu Min.pravde BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *