POTPISANI UGOVORI ZA IZGRADNjU 37 KUĆA BOŠNjAKA I HRVATA

PRIJEDOR – Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je u Prijedoru ugovore sa 37 korisnika, Bošnjaka i Hrvata, kojima se grade kuće u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja,ukupne vrijednosti oko 1.025.000 KM.

Čordaš je dodao da će kuće biti građene po sistemu “ključ u ruke” i da je rok za izvođenje radova 120 dana.

On je izrazio nadu da će uskoro početi izgradnja još jedne zgrade sa 24 stana za korisnike alternativnog smještaja i zgrade za 32 stambene jedinice za zbrinjavanje najugroženijih kategorija izbjeglih i raseljenih lica.
Čordaš je dodao da će u narednom periodu u Prijedoru biti igzrađeno 155 stambenih jedinica za pripadnike svih naroda.
“Vrijednost svih radova i projekata koje Ministarstvo treba da implementira u Prijedoru je oko 6,6 miliona KM, a svi stanovi su tipa socijalnog stanovanja čiji će vlasnik biti grad Prijedor”, pojasnio je Čordaš.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora sa sugrađanima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti kojima je potrebno izgraditi ili rekonstruisati individualni stambeni objekat.
“Zahvalni smo svima koji ovdje rade vrlo važan posao za naše građane koji nemaju riješeno stambeno pitanje”, izjavio je Đaković.
Izvođač radova na izgradnji 37 stambenih jedinica biće poznat nakon završetka tenderske procedure.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *