Raspustiti institut za nestala lica BiH

Ministar rada i boračko-invalidsku zaštitu dr Milenko Savanović je naglasio da Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine nije opravdao svoje postojanje zbog opstrukcije u procesu traženja nestalih Srba, a da je ta institucija treba odbaciti.

“U saradnji sa Organizacijom porodica poginulih i nestalih nastojanje da se raspusti ove institucije, te da je proces se vraća u nadležnost Republike Srpske”, rekao je Savanović na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

On je napomenuo da Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine nije učinio ništa kako bi se ubrzao proces traženja nestalih osoba za koje je osnovana, posebno kada je u pitanju srpske žrtve rata u Federaciji Bosne i Hercegovine – Sarajevo, Ozren i mnogim drugim mjestima gdje su ubijeni srpski borci i civila.

Prema njegovim riječima, proces traženja nestalih Srba imao smisla kada je posao, Komisija za nestala lica Republike Srpske, a kašnjenje u potrazi za nestalim se dogodila kada je proces prebačen u nadležnost Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine u 2008. godini.

Više ovdje : Vlada Republike Srpske 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *