Sadržaj pisma koje su dobili članovi Predsjedništva BiH od Međunarodnog suda pravde u Hagu u vezi odbacivanja zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocide.

Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocide.

Pogledajte šta piše u pismu  koje su dobili članovi Predsjedništva BiH od Međunarodnog suda pravde u Hagu u vezi odbacivanja zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocide,ekskluzivno prenosimo u cijelosti:

Vezano za moje pismo od 24. februara 2017. godine (br. 148182), u kojem sam tražio od Predsjedništva BiH da pojasni problem o kojem sam pisao, čast mi je, po naputku Suda, informirati Vaše ekscelencije o sljedećem:

Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, glede zahtjeva za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija).

Stoga, ne može se ništa poduzeti glede dokumenta pod nazivom ‘Aplikacija za reviziju Presude od 26. februar 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)’.

Primite, gospodo, izraze mog najdubljeg poštovanja.

Philippe Couvreur, Registrar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *