U PRIJEDORU SU PRI KRAJU RADOVI NA IZGRADNJI DVIJE STAMBENE ZGRADE OD 52 STANA U NASELJU RAŠKOVAC

Stanovi su namijenjeni izbjeglicama i raseljenim licima, a u njihovu izgradnju uloženo je više od četiri miliona KM.

Lokalitet su danas posjetili gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, Marko Aćić, direktor Republičkog sekretarijata za raseljene osobe i migracije.

“Zgrada u okviru projekta CEB 2 imat će još jednu dodatnu komponentu. Projektom je predviđeno opremanje stanova osnovnim tehničkim uređajima i osnovnim namještajem potrebnim porodicama, dok Regionalni stambeni program predviđa samo izgradnju stambene jedinice i popunjenost korisnika”, rekao je. je Aćić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izrazio je zadovoljstvo izuzetno dobrom saradnjom ranije s Ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica, a sada i sa Republičkim sekretarijatom za raseljene osobe i migracije gdje se svi poslovi zajedno obavljaju i završavaju na vrijeme.

“Ovdje dovršavamo 52 stana. Završili smo i preselili zgradu od 50 stanova u Pećanima, a pet stanova neprofitnog stanovanja još ranije. Na terenu je još 35 pojedinačnih zgrada. Kao što smo informisani, očekuje se da će se ovi projekti nastaviti, tako da cilj je da se obrati svim ljudima predviđenim uredbom najvažnije pitanje u životu – krov nad glavom “, rekao je Đaković.

Podsjetio je da je obaveza Grada u takvim projektima osigurati zemljište na kojem se grade zgrade i učestvovati u izgradnji infrastrukture za potrebe tih objekata.

Sredstva za izgradnju ovih stambenih jedinica osigurali su međunarodni donatori i Razvojna banka na osnovu kredita koji je odobrila Narodna skupština Republike Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *