Uručeni ključevi stanova za 17 korisnika alternativnog smeštaja u Sokocu

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica uručili su danas dosadašnjim korisnicima alternativnog smeštaja ključeve 17 stanova u novoizgrađenom objektu na Sokocu.

Bjelica je rekao da je u novoizgrađenoj zgradi u naselju Sokolačke njive ključeve dobilo 12 porodica iz prihvatnog/alternativnog smeštaja Majdani i pet porodica koje su do sada živele u neuslovnim prostorijama u privremenim objektima u Nemanjinoj ulici.

On je dodao da među stanarima novoizgrađenog objekta ima i porodica poginulih boraca.

-Projekat je vredan oko 700.000 KM, od čega je 90 odsto sredstava obezbedila Vlada Srpske putem Ministarstva za izbegla i raseljena lica koje je tada funkcionisalo – naglasio je Bjelica.

On je rekao da je ovo samo jedan od projekta koji su na Sokocu realizovani saradnjom sa višim nivoima vlasti, zahvaljujući, kako je rekao, dobroj saradnji lokalnih zajednice sa Vladom Srpske, kabinetom predsednika, gradom Istočno Sarajevo i Savetom ministara.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac izjavio je Srni da je danas veliki dan kako za dosadašnje korisnike alternativnog smeštaja, tako i za Vladu Srpske.

Nažalost, nadležne institucije BiH nisu na vreme završile objekat, iako su imale obavezu da to urade prema odluci donesenoj 2010. godine o njegovoj izgradnji – dodao je Štrbac.

On je istakao da je Vlada Srpske u vreme kada je Cvijanovićeva bila premijer izdvojila oko 200.000 KM putem resornog ministarstva i završila ovaj objekat.

Radojka Pajić (77), majka poginulog srpskog borca, danas je dobila ključeve garsonjere u kojoj će, kako je rekla, u boljim uslovima provoditi staračke dane.

Ona je rekla da je do sada živela u selu Sijerci, daleko od lekara i kćerke koja je brinula o njoj, pa će ovaj stan olakšati odlazak lekaru i obezbeđenje drugih životnih potreba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *