Za izgradnju 166 stambenih jedinica 6,5 milijuna KM

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš rekao je da će u ovoj godini na području Prijedora biti završena ili započeta izgradnja 166 stambenih jedinica u vrijednosti oko 6,5 milijuna KM.

“Ovo je jedan od načina razvoja privrede u nekom gradu jer ako netko uloži na ovaj način, što donatorskih što kreditnih sredstava u visini od 6,5 milijuna KM, to je onda lijepa investicija”, rekao je Čordaš, koji je s potpredsjednikom Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda, Josip Jerković posjetio je Prijedor i razgovarao s rukovodstvom ovog grada.

Čordaš je najavio da će već u maju biti dovršena zgrada sa 50 stambenih jedinica za izbjeglice i raseljene osobe.

“Prijedor je bio prvi kada je riječ o problematici socijalnog stanovanja, a prvi je i u dopunskom dijelu ovog projekta, gdje je u postupku tender za izgradnju zgrade s još 32 stambene jedinice čija će izgradnja uskoro početi, kao i zgrade s još 20 stanova u kao dio projekta raspadanja kolektivnih centara “, rekao je Čordaš.

On je rekao da je u ovom trenutku na razini BiH još 60.000 zahtjeva za rješavanje pitanja stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih osoba.

Jerković je istakao da su s rukovodstvom grada vođeni vrlo važni i korisni razgovori o pitanjima povratka i obnove obiteljskih kuća na širem području Prijedora.

“Naglasak je bio na povratku Hrvata, iako je to samo jedan dio kada je riječ o rješavanju problema obnove stambenih objekata”, kaže Jerković.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naglasio je da je na sastanku bilo riječi ne samo o stambenog zbrinjavanju, nego io socijalno održivom povratku putem rješavanja pitanja iz Zakona o socijalnom stanovanju.

“Ovo je bila prilika da se razmijene mišljenja i sagledaju trenutna stanja po projektima, pa se nadamo da ćemo tijekom ove i iduće godine riješiti znatan dio problema ovih kategorija stanovnika”, napomenuo je Đaković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *