Za zapošljavanje oko 15 milijuna KM, prioritet u zapošljavanju kategorije boračke populacije

 

 

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je da će realizacijom akcijskog plana zapošljavanja za ovu godinu biti utrošeno oko 15 milijuna KM.

Savanović je istakao da će ovim planom biti zaposleno više od 3.245 ljudi.

“Predviđena je potpora zapošljavanju u privredi, za što je izdvojeno 6,1 milijun KM, zatim mladih u statusu pripravnika za što je izdvojeno 4,9 milijuna KM, te djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca za što je predviđeno 2, 6 milijuna KM “, rekao je Savanović novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je predviđena i podrška zapošljavanju osoba starijih od 45 godina, za što je predviđeno 1,4 milijuna KM, kao i podrška zapošljavanju Roma koju financira BiH iz svojih fondova.

Savanović je naglasio da Vlada Srpske uvažava primjedbe udruženja boračkih kategorija, te podsjetio da upravo ove kategorije imaju prioritet u zapošljavanju.

On je rekao da je Boračka organizacija Republike Srpske imala primjedbu da nisu opravdani projekti podrške samozapošljavanju djece poginulih boraca, ali da će to tek pokazati analiza.

“I ove godine smo odredili tu poziciju i iznos po zaposlenom je 8.000 KM”, napomenuo je Savanović.

 

IZVOR: www.vladars.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *